XLIVE Bet tip košarka: Panathinaikos – Real Madrid

panatinaikos - realmadrid
picture source: https://www.euroleaguebasketball.net

Tim iz Atine u tišini završava neuspješnu sezonu u Evroligi, za Panatinaikos je ovo posljednja utakmica u evropskom takmičenju na domaćem parketu, a malo koga to od navijača zelenih uopšte i zanima. Popunjenost kapaciteta dvorane na posljednjih par mečeva nije na zavidnom nivou, protiv Makabija je bilo 1852 gledaoca na tribinama, a meč prije toga, protiv Bajerna, u Atini je pratilo 1402 gledaoca.  Panatinaikos (7-18) se poslije isključenja ruskih timova nalazi na 14. mjestu u Evroligi, iza zelenih je samo Žalgiris (7-19). Imaju samo jednu pobjedu na 5 posljednjih mečeva i to je druga vezana loša sezona u Evropi za grčki tim. Panatinaikosu je u ovom trenutku mnogo važniji šampionat Grčke u košarci, da se održe na vodećem mjestu pred plej-of i samim time obezbjede prednost domaćeg terena u potencijalnom finalu protiv ”vječitih rivala”, ekipe Olimpijakosa. U nedelju izabranici Dimitrisa Priftisa igraju važan meč protiv Aek-a u domaćem prvenstvu na strani,a u dosadašnjem dijelu sezone Panatinaikos i Olimpijakos imaju samo po jedan poraz u grčkoj ligi.

”Kraljevski klub” je uzdrman, čak 10 poraza na svim frontovima  u manje od dva mjeseca, odnosno od početka februara, a u više od 4 mjeseca prije toga izabranici Pabla Lasa su imali samo 6 poraza u dotadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima. Real Madrid (18-8) se i dalje nalazi na 2. mjestu u Evroligi, ali samo zahvaljujući boljem međusobnom skoru od Olimpije Milano (18-8), ni Olimpijakos (18-9) nije predaleko. Ipak, Real Madrid najboje stoji u tom trouglu, imaju obje pobjede nad Olimpijom Milano i bolji međusobni skor od Olimpijakosa, prednost domaćeg terena u četvrfinalu je obezbjeđena, jedino je bitno ko će biti protivnik u plej-ofu. Do početka februara i utakmice sa Fenerbahčeom u Evroligi, Real Madrid je izgledao kao dobro podmazana mašina koja gazi sve pred sobom. Od tada Madriđani imaju 6 poraza na posljednjih 8 utakmica u Evroligi, a na posljednjih 5 gostovanja u evropskom takmičenju nemaju trijumf. Na meču sa Panatinaikosom za Real Madrid zbog povreda neće igrati Entoni Rendolf, Adam Hanga i Alberto Abalde, sa druge strane u sastav su se vratili Džefri Tejlor i Fabijan Kozer.

Mišlenja smo da bi Real Madrid mogao pobjedom u Atini da se vrati na pravi kolosijek na utakmicama na strani, 5 vezanih poraza za ”Kraljevski klub” na gostujućim dvobojima u Evroligi je ipak previše. Naš prijedlog je H2 (-7,5) (1.74).