Crno-bijeli odbili ponudu za Sadika

sadik_ff
picture source: https://www.espreso.co.rs

Čelnici fudbalskog kluba Almerija poslali su na adresu Partizana ponudu za otkup klauzule u ugovoru sklopljenog prodajom Umara Sadika.

U pitanju je ponuda koja bi crno-bijelima donijela 30 odsto od naredne prodaje nigerijskog napadača, ali koja se aktivira ukoliko Almerija izbori plasman u La Ligu, a trenutno su treći, tako da promocija nije tako daleko.

Iz tog razloga su čelnici španskog tima reagovali i u Humsku poslali ponudu vrijednu 2.500.000 eura za pomenutih 30 odsto. Međutim, u Partizanu nisu bili zadovoljni takvom ponudom jer se projektuje da bi mogli mnogo više da zarade nakon prodaje Sadika, čija se trenutna vrijednost procjenjuje na čitavih 25.miliona eura.

Navodno bi u Partizanu bili zadovoljni sa 4.miliona eura, čime bi Partizan ukupno zaradio 10.miliona. Sadik je najpre prodat za 5.miliona eura, a potom je svom bivšem klubu nakon 30 golova i 50 nastupa donio još po pola miliona.

Ukoliko Almerija ne izbori plasman u viši rang, aktiviraće se klauzula koja će Partizanu donijeti 40 odsto od prodaje napadača koji je ove sezone postigao 15 golova i asistirao za još 10.