Pogba uprkos milionima ne želi ostati na Teatru snova

paul pogba
picture source: https://www.90min.com

Paul Pogba više se puta našao u centru pažnje zbog potencijalnog transfera, međutim Francuz je i dalje član Mančester Junajteda.

Odavno se ovaj sjajni reprezentativac Francuske povezuje s drugim klubovima, a na kraju sezone ističe mu ugovor i kao slobodan igrač ima priliku da izabere gdje želi da igra, pod uslovom naravno da mu taj neki klub udovolji financijskim zahtjevima.

Jedan od klubova koji sada rade na Pogbinom dovođenju je bogati PSŽ, koji na ljeto želi dovesti veznjaka bez ugovora i ponuditi mu dobru platu.

Kako prenosi El Nacional, Pogbi je nedavno za produženje ugovora Mančester Junajted ponudio 24 miliona eura godišnje, ali svjetski šampion to je glatko odbio jer nema namjeru da ostane, te želi igrati pod palicom svog idola Zinedina Zidana, koji je projektovan za novog trenera Parižana.

Pogba, koji je u Mančester došao iz Juventusa, u posljednje vrijeme na Old Trafordu ne briljira, a ranije je imao dosta kritika od strane novinara, navijača i generalno engleske fudbalske javnosti, zbog čega je bio jako nezadovoljan i zbog čega se vjeruje da želi otići.

Uz to, dobar razlog je PSŽ-ova ambicija da napokon osvoji Ligu šampiona, ali vjeruje se da je Zidane najveći razlog što bi Pogba na ljeto mogao put francuske prijestolnice.

Francuz je za Juventus igrao od 2012. do 2016. godine. U Torino je stigao besplatno, a Bjankoneri su ga Junajtedu prodali za 105 miliona eura.

Piznao je da u posljednjih sezona nije ničim zadovoljan, a za sve probleme je okrivio Žozea Murinja s kojim su i počeli problemi.

Trebam biti iskren. Nisam zadovoljan posljednjih pet sezona, ali nikako. I ove sezone nećemo ništa osvojiti. Bilo u Mančester Junajtedu bilo u drugom klubu želim da osvajam trofeje. Meni lično su poteškoće počele kada je trener bio žoze Murinjo. Postavljaš sebi pitanja, pitaš se jesi li ti kriv jer nikad u životu nisi doživio takve momente“, izjavio je Pogba nedavno.