Evropski ispit Zvezde nakon skoro deset godina

vladan-milojević
picture source:http://mondo.rs

BEOGRAD – Nakon deset godina čekanja, navijači Crvene Zvezde ponovo će gledati ligašku fazu evropskih takmičenja na najvećem srpskom stadionu. Zvezda će u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope večeras od 21:05 dočekati BATE Borisov, a šef struke Vladan Milojević govorio je o narednom protivniku, pripremljenosti ekipe za nove izazove, pritisku, očekivanjima…

Došli smo do dijela koji je cijela zvezdaška javnost dugo čekala. Ova utakmica će biti jedno lijepo iskustvo, ali i utakmica kao i sve ostale utakmice. Veća je iz razloga što se Zvezda poslije toliko vremena vraća na mjesto koje joj apsolutno pripada i želio bih da mi budemo ti koji smo započeli niz učešća Zvezde u ovakvim takmičenjima. Potpuno smo  pripremljeni, motivisani. Pred svaku utakmicu se pripremamo. Izaći ćemo, daćemo sve od sebe kao što smo davali i do sada – rekao je Milojević.

On cijeni i poštuje ekipu BATE Borisova, jer je to klub koji pokazuje kvalitet i konstantnost dugi niz godina.

Ne treba trošiti mnogo riječi o ekipi BATE Borisov. Dugo su šampioni svoje zemlje, dugo su učesnici evropskih takmičenja, imaju sistem rada, ne mijenjaju svoj tim više godina. Iskusna su ekipa. Dominiraju u svom prvenstvu. Fizički su jaki, trkački moćni. Koja je njihova prava snaga to ne mogu da vam kažem, ali u ekipi tačno znaju ko šta radi. Imaju Milunovića i Ivanića, dva naša igrača koja imaju značajnu ulogu. Nije to ekipa kao prije dvije godine, imaju i nove igrače ali generalno ne mijenjaju mnogo tim. Desetorica igrača je igralo protiv Zvezde prije dvije i po godine na pripremama, a kod nas je samo Anđelković igrao tu utakmicu, to jeste njihova snaga. Oni imaju te kako ih ja nazivam “tandeme”. Ponekad na utakmicama vidimo da nešto ne štima, sve je dobro, ali utisak je da neki detalj fali. A to je upravo ta uigranost koje neke ekipe imaju, a BATE je ima – kazao je Milojević.

crvena zvezda-bate

Poslije dobrih partija Crvene Zvezde u kvalifikacijama, očekivanja su velika i pred početak grupne faze.

Uvijek kada napravite nešto, odmah se očekuje da se to brzo prevaziđe i nadmaši. Ne bih želio i to često ponavljam igračima jer je to odlika mentaliteta na ovim prostorima, da se prebrzo zadovoljimo bilo kakvim rezultatom, jer u sportu to ne sme da se dešava. Ljestvica se uvijek postavlja sve više. Nama je bitno da možemo veoma brzo da prelazimo iz prvenstva u Ligu Evrope i nazad. Ja na utakmicu protiv BATE-a ne gledam mnogo drugačije nego na ostale. Ako drugačije razmišljamo, možemo imati problema, ali moji igrači su to prihvatili. Mi smo sami sebi pokazali da imamo potencijal, i na nama je da svaku narednu utakmicu odigramo bolje nego prethodnu. Imamo šest utakmica i sa te strane je lakše od kvalifikacija gdje jedna greška ili promašaj može da bude zaslužna za eliminaciju. Sa druge strane, ne želimo da budemo ni samo učesnici. U fudbalu svi mi zavisimo od rezultata, i samo je rezultat mjerilo rada. Nije mi važno to što prvu utakmicu igramo u Beogradu. Ja na to gledam tako da sa svakim protivnikom moramo da igramo. Kalkulacijama se ne bavim. Arsenal jeste favorit u grupi, ali i oni moraju da igraju utakmice kao i mi. Meni je svejedno da li igramo kod kuće ili na strani, bilo mi je i u kvalifikacijama – dodao je Milojević.