Bursa i Virtus u borbi za trofej

teodosić-alimpijević
picture source: https://sportal.blic.rs

U završnoj utakmici Evrokupa, u bolonjskoj “Paladoci”  igraće tim koji su prije početka sezone svi vidjeli u finalu i tim koji su svi previdjeli.

Virtus sa budžetom od 20 miliona eura, zvjezdama evropske košarke poput Miloša Teodosića, Marka Belinelija… i Bursa sa mladim srpskim trenerom Dušanom Alimpijevićem i snovima koje niko ne može da joj oduzme.

Više nije vrijeme da budemo skromni – poručio je mladi stručnjak Alimpijević, koji je i prije finalne utakmice zasluženo nagrađen zvanjem trenera sezone u Evrokupu. – Možemo da budemo ponosni, ali isto tako i pametni i prizemni. Jesmo uradili veliku stvar, ali sada nas čeka još jedna utakmica, a već smo dokazali da je u 40 minuta sve moguće. –

Klub koji je osnovan 2014. godine na svom tek drugom evropskom izletu srušio je Partizan u osmini finala, Cedevita Olimpiju u četvrtfinalu i Andoru u polufinalu, a sva tri podviga izvedena su na gostujućim terenima.

U gostima igraju kao da su kod kuće – upozorava trener Virtusa Serđo Skariolo, koji će u meču sezone moći da računa na Teodosića, dovoljno oporavljenog od povrede skočnog zgloba. – Bilo bi naivno očekivati laku utakmicu u finalu. Ako neko nema motivaciju za ovakav meč, trebalo bi da posjeti doktora. Potrebno je da kanališete emocije na pravi način i da izađete na teren bistrog uma. Bursa je sjajan tim, sa odličnim šuterima i izuzetno dobrim napadačkim sistemom.

Osvajaču Evrokupa garantovano je učešće u Evroligi naredne sezone u kojoj, sve je izvjesnije, neće biti ruskih klubova. Monako je kao prošlogodišnji pobjednik izborio opstanak u elitnom društvu plasmanom u plej-of Evrolige i time, bar po važećoj regulativi, zatvorio vrata finalisti Evrokupa. Dakle, za sada je na snazi deviza – može biti samo jedan!

Amerikanac Kavarijus Hejs, centar Burse i jedan od već nadaleko poznatih Alimpijevićevih “pitbulova”, ovako je odgovorio na pitanje kako će izgledati turski grad ako osvoje Evrokup.

Možda ćemo spaliti Bursu! Imamo najluđe navijače i nemoguće je ne zamišljati kako bi izgledala proslava. Zaista je nestvarno to što klub koji je do prije dvije godine igrao u drugoj turskoj ligi sada ima šansu da bude evroligaš.