Đoković protiv odluke Vimbldona, Medvedev ne gubi nadu

Medvedev_Djokovic_Training
picture source: https://www.tennisnet.com

Prvi reket svijeta Novak Đoković je poslije trijumfa na mastersu u Rimu započeo 370. sedmicu kao prvi na ATP rang-listi i na istom mestu će sigurno ostati još najmanje tri, a zalaže se da se ne dogodi presedan na Vimbldonu, gdje žele da zabrane nastup ruskim i bjeloruskim igračima.

Sportisti su tu da se bave sportom, ako ih izbacimo iz sporta samo zato što dolaze iz određene zemlje, to je loša odluka. Potrebna nam je komunikacija sa Vimbldonom. Nisam uključen u pregovore kao prije deset godina i ne razgovaram sa predstavnicima Vimbldona, ali su mi rekli da su veoma strogi – rekao je Đoković.

Predstavnici Vimbldona, trećeg ovosezonskog grend slem turnira, su 20. aprila saopštili da će ruski i bjeloruski teniseri biti izbačeni sa takmičenja (od 27. juna do 10. jula) zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini.

Ovu odluku Ol Ingland kluba osudile su i ATP i VTA, a svoj glas digli su pored Đokovića i ostali teniseri.

Pokušao sam da ispratim šta se dešava, možda je umješana i britanska vlada. To je nezgodna situacija i kao i svaka situacija u životu, ako pitate 100 igrača, svako će vam dati drugačije mišljenje – rekao je Medvedev, koji se i dalje nada da će organizatori promjeniti mišljenje.

Ne znam je li ova odluka 100 odsto gotova za mene. Ako budem mogao da igram, biću srećan. Volim ovaj turnir. Ako ne budem mogao da igram, pokušaću na drugim turnirima i dobro se pripremiti za sledeću godinu – zaključio je drugi reket svijeta.