Milojević: Za nijansu smo bili bliži pobjedi

vladan-milojević
picture source:http://mondo.rs

BEOGRAD – Šef stručnog štaba Crvene Zvezde Vladan Milojević rekao je da je ishod utakmice protiv BATE Borisova (1:1) mogao da bude i drugačiji.

Bate je imao svoje šanse, mi smo imali svoje, teško je reći ko je bio bliže pobjedi. Možda mi, za nijansu. Igrati ovakve utakmice je nešto stvarno specifično. Igračima sam rekao da moramo da postignemo i drugi gol i privedemo utakmicu kraju. BATE je iskusna ekipa, imaju svoj plan i umiju da kazne greške. Osjeća se i žal, ali rezultat 1:1 je podjela na ravne časti. Prvih dvadesetak minuta nismo bili svoji, radili smo neke stvari koje se nismo dogovorili. To su neke stvari koje se meni ne sviđaju i koje ne volim, i oni to znaju. Poslije smo se konsolidovali, dali smo sve od sebe. Imamo još pet utakmica i okrećemo se njima – rekao je Milojević.

Istakao je da je ekipa željela da postigne i drugi gol, a ne da čuva minimalnu prednost.

Pohvalio bih ambijent i navijače, bodrili su nas svih 90 minuta. Hvala im, mislim da momci to zaslužuju ove sezone. U fudbalu ne možete da se povučete ili napadate. Ako se povučete, u svakom trenutku možete primiti gol. Mi smo željeli da postignemo drugi, nismo htjeli da branimo rezultat. Neki put to ispadne kako treba, nekada ne. Moja filozofija nije da se moja ekipa povlači i nikada neće biti. Protiv sebe smo imali ekipu koja je takođe ubacila drugog špica i pokušali su da nas rašire. Vidjeli ste da je prštalo na sve strane, a meni je drago da su moji igrači dobili još jedno vrijedno iskustvo. Budimo pošteni, ovaj ritam oni treba da imaju stalno – kazao je Milojević.

crvena zvezda-bate borisov

Ostalo je da bude odigrano još pet utakmica, a šanse za prolaz dalje nisu niti mnogo veće, niti mnogo manje nakon ovog meča.

Vjerujem da sve može da se uradi. Ova utakmica za mene već ulazi u arhivu. Biće analizirana, ali mi se već okrećemo narednim izazovima. Zvezda dugo nije bila na evropskoj sceni. Sama organizacija utakmice, od najmanje do najveće stavke pokazuju da je druga dimenzija igrati Evropu. Ali, na terenu nikoga nećemo previše respektovati. Uvijek ćemo davati sve od sebe i vidjet ćemo da li će to biti dovoljno za plasman u narednu fazu. Po istoriji, imenu, veličini, navijačima, Crvenoj Zvezdi je mjesto među najvećim klubovima u Evropi – naglasio je Milojević.