“Šamar” za Nadala

rafaelnadal,rg
picture source: https://www.thetimes.co.uk

“Bik sa Majorke” nije imao težak zadatak u prvom kolu Rolan Garosa protiv Džordana Tompsona, pošto je slavio sa 3:0 u setovima, ali Nadal je morao da se odrekne jedne njemu jako bitne stvari jer je došlo do određenih promjena u Parizu.

Španac je inače poznat po svojim ritualima, ne gazi linije kada zakorači na teren, ima identične pokrete prilikom servisa koji moraju da budu obavljeni po tačnom redosljedu, a jedan od rituala su i flašice vode koje uvijek raspoređuje po određenom redu ispred svoje klupe.

Ove godine, međutim, toga neće biti, a sve zbog novog pravila francuske vlade. Naime, plastične boce su zabranjene na sportskim događajima, a kako bi se zaštitila životna sredina teniseri na Rolan Garosu nemaju pravo da imaju flašice, već umijesto toga dobijaju personalizovane kanistere jednog od sponzora i njih mogu napuniti vodom ili nekom drugom tečnošću koju će piti tokom meča.

Ipak, odricanje od jednog rituala Nadalu očigledno nije smetalo, jer nije imao problema u duelu protiv Tompsona, ali pitanje je kako će u nastavku takmičenja izgledati kralj šljake, poslije šamara koji je dobio od Rolan Garosa.