Partizan čeka odluku Evrolige

partizan,evroliga
picture source: https://www.maxbetsport.rs

Da li će KK Partizan igrati zajedno sa Crvenom Zvezdom u Evroligi? Jedino pitanje, odnosno odgovor koji zanima sve one što im je crno-bijela boja u srcu.

Sve su naznake da hoće, ali niko ne može da tvrdi dok ne bude zvanično, a konačan odgovor bi mogli da dobijemo u četvrtak, 16. juna.

Tada će se, naime, sastati Izvršni odbor 11 akcionara Evrolige na kome će se, između ostalog, raspravljati i o statusu ruskih klubova i mogućim zamjenama, odnosno dobitnicima specijalnih pozivnica.

Da li će sve uspijeti da se završi u jednom danu, to je sada teško reći, jer izvesno je da će Rusi imati prigovore i prvo treba odlučiti o njihovom statusu. Tek ukoliko bi CSKA i Zenit zvanično bili suspendovani – ili će neka drugačija formulacija biti iskorišćena – ostaće dva upražnjena mjesta u elitnom evropskom takmičenju.

Prema svim dosadašnjim nagoveštajima ta dva mjesta mogli bi da zauzmu Partizan i španska Valensija, jedini klubovi koji su podnijeli zahtjev za “vajld karte”, a preduslov je da Rusi budu izbačeni i da se broj takmičara zadrži na 18.