Mane i zvanično u Bajernu

sadiomane, munich
picture source: https://www.facebook.com/ManeLiverpool

Senegalski krilni fudbaler Sadio Mane od danas je i zvanično novi član mihnenskog Bajerna, i na Alijanc Arenu je stigao nakon šest sezona provedenih u Liveprulu, a ugovor je potpisao do ljeta 2025. godine.

Sadio Mane je svjetska zvijezda. On će unaprijediti Bajern, ali i Bundesligu generalno. Navijači na stadinu žele vidjeti ovakvog fudbalera. Ovo je sjajan posao naših Olivera Kana i Hasana Salihamidžića. Ponosni smo što smo potpisali Manea”, rekao je predsjednik Bajerna Herbert Hajner.

U Maneu ćemo dobiti vrhunsku svjetsku klasu. On je ostavio veliki trag u svjetskom fudbalu. Ponosni smo što smo ga doveli u Minhen. Sadio je od prvog trenutka u našim pregovorima dao doznanja da želi igrati za Bajern. Svjesni smo njegovih kvaliteta i znamo da posjeduje nevjerovatan mentalitet. On će doprinijeti našoj ekipi. Sigurni smo da će se uklopiti u fudbal koji forsira Julian Nagelsman”, izjavio je Hasan Salihamidžić.

Mane je u Liverpul stigao 2016. godine iz Sautemptona u transferu vrijednom 42 miliona eura, a u međuvremenu je za Redse odigrao 269 utakmica, postigao 120 golova i upisao 48 asistencija. U karijeri je još igrao za Red Bul Salzburg i Metc.