Novi skandal Kirjosa, prijeti mu zatvorska kazna

nickyrgios
picture source: https://www.foxsports.com.au

Kontroverze koje okružuju “najusijaniju” tenisku zvijezdu današnjice ne jenjavaju.  Naime, australijski teniser Nik Kirjos optužen je za napastvovanje bivše djevojke Kjarom Pasari, a pomenuti napad se navodno dogodio decembra 2021. godine, pa početak narednog mjeseca mogao bi da bude prekretnica sportske karijere, koja je već ukaljana mnogim skandalima.

Policija može da potvrdi da će 27-godišnjak iz Votsona morati drugog avgusta da se pojavi na ročištu oko navodnog napada koji se dogodio prošle godine – objavila je policija Kanbere, glavnog grada Australije, a prenosi “Kanbera Tajms”.

Ukoliko Nik bude proglašen krivim prijeti mu kazna od najviše dvije godine zatvora, koja bi mogla i da okonča karijeru nestašnog momka “bijelog sporta”.

U kontekstu odnosa u domaćinstvu, priroda ovog napada je veoma ozbiljna i gospodin Kirjos to mora da shvati veoma ozbiljno. S obzirom na to da je sada slučaj pred sudom, on nema trenutno komentar, ali izdaćemo medijsko saopštenje u određenom vremenskom periodu – rekao je advokat Džejson Mofet.

Nik Kirjos trenutno se nalazi na teniskom kompleksu “Ol Ingland Klaba”, gdje će se sutra u borbi za ulazak u četiri najbolja, boriti protiv Kristijana Garina.