Đoković ne mari za rang listu

vilander-đoković
picture source: https://www.kurir.rs

Mats Vilander, bivši teniser iz Švedske, koji je svojevremeno zauzimao i prvu poziciju na ATP listi, smatra da Novak Đoković više ne pridaje važnost tome da li će biti prvi ili sedmi na ATP listi. Đoković je u finalu londonskog grend slem turnira pobjedio Australijanca Nika Kirjosa sa 3:1 u setovima i ovo mu je  sedma titula na Vimbldonu, a četvrta zaredom.

Trijumfom je došao i do 21. grend slem trofeja u karijeri, čime se približio trenutnom rekorderu Špancu Rafaelu Nadalu na samo pehar zaostatka, a ima jedan više od Rodžera Federera koji je treći na listi.

Ipak, pošto se ovogodišnji turnir nije bodovao, Nole će nakon njega spasti na sedmo mjesto na rang-listi, međutim, Vilander smatra da to više ne igra bitnu ulogu u karijeri Novaka Đokovića.

Za Novaka Đokovića mislim da nema nikakve razlike da li je svjetski broj sedam ili svjetski broj jedan. Njemu je jedino stalo do titula na Vimbldonu i grend slemovima, da bude najbolji u istoriji-rekao je Vilander.

Nekada najbolji teniser svijeta za Đokovićevog protivnik u finalu je rekao da će ga ovaj poraz dodatno motivisati.

To što je izgubio je možda i nešto najbolje što je moglo da mu se desi, jer će ga dodatno motivisati da se vrati i sledeći put pobjedi. On zna da može da osvoji grend slem, bio je tako blizu. Njegovo ponašanje je tako zanimljivo. Nik, molim te, ostani zdrav i nastavi da igraš ovako – zaključio je Vilander.