Đorđević ponosan na igrače

srbija-srebro eurobasket
picture source:http://www.fiba.basketball

ISTANBUL – Košarkaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na Evrobasketu, pošto su u finalu zastali u finišu i izgubili od reprezentacije Slovenije sa 93:85.

U finalu nisu uspjeli da pobjede, ali su pokazali kako se bori za dres Srbije! Otišli su izabranici Aleksandra Đorđevića bez sedam igrača sa OI u Riju i Nemanje Bjelice, ali su na EP napravili ogroman uspjeh, jer se kući vraćaju sa odličjem. Nije zlatno, ali ovo srebro će se pamtiti.

Srebro je srebro i ostaće zapamćeno kao srebro. Hvala mom stafu i svima koji su pomagali da ljeto provedemo zajedno. Momci su bili fantastični. Prije svega, hvala njima. Toliko želje i rada su unijeli u sve ovo. A, nije bilo lako. Bilo je mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku, ali izabrali smo ovaj put, da se ne skrivamo, da idemo uzdignuta čela i hrabro. Na kraju krajeva, takmičari smo. Odigrali smo finale na zavidnom nivou, bez obzira na to što smo u prvom poluvremenu dozvolili Slovencima da nam daju iz tranzicije više poena. Na poluvrijeme je trebalo da odemo sa manjom razlikom. Stefan Jović je htio, herojski je primio blokadu i dok ga je to držalo mogao je, čim je počeo da hramlje više nije bilo moguće da igra. I zbog toga mi je krivo, poslije toliko nekih stvari, da čak ni to finale ne odigramo kompletni. Lazić bi bio idealan za ovakvu utakmicu.  Sad, šta bi bilo kad bi bilo… Pitali su me za osam igrača koji nisu tu, a ja sam odgovarao da sam došao ovdje sa 12 najboljih. Dajem im svu počast, poštovanje, zahvalnost… Neke stvari koje su se desile u posljednjih par minuta… One ne bi smjele da se dese na ovom šampionatu i na ovom nivou, jer je ovo finale ali su se desile. Ipak, nemamo prava da tu tražimo izgovor. Čestitam Sloveniji. Dragić je obojio prvenstvo, Dončić ide njegovim stopama i Prepelič je ovu utakmicu odigrao fenomenalno. Veliko hvala svim navijačima koji su bili. Osjetili smo podršku i mnogo nam znači što su tu i što ih je svakim danom bilo sve više. Hvala svima vama što ste nas pratili i bili strpljivi – rekao je Đorđević.