Problematični italijan na pragu novog kluba

balotelli
picture source: https://www.sport.de

Problematični Italijan Mario Balotelli pred novim je klubom. Sve je dogovoreno i očekuje se zaključenje transfera, pa bi8 Baloteli napustio tursku Adanu i pridružio se Sionu, timu iz Švicarske.

On se danas očekuje u Sionu kako bi obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor do 2025. godine, trenirat će ga sunarodnjak Paolo Tramecani.

Italijan se poslije pobjede nad Umranijesporom posvađao sa trenerom Vinćencom Montelom koji je bio spreman i da se fizički obračuna sa napadačem nakon što je sudija svirao kraj.

Baloteli je poznat po tome da voli da provocira te dobacuje, a ovaj put ga je to skupo koštalo jer mu sigurno slijedi pauziranje u narednim utakmicama.

Kontroverzni napadač je očigledno povukao živac svom treneru koji se nije suzdržalo te je krenuo na Super Marija nakon razmjene riječi.

Balotell je iskusnom stručnjaku rekao nešto što se ne smije te mu je Montela žestoko zaprijetio, a šta se dešavalo u svlačionici može se samo pretpostaviti.

Inače, Adana nakon prva četiri kola ima devet bodova.

Kada je Balotelli u pitanju on je u Adanu stigao iz Monce, a nastupao je i za Brešu, Marsej, Nicu, Liverpul, Milan, Man. Siti, Inter. Za reprezentaciju Italije upisao je 36 nastupa uz 14 pogodaka.