Prozivke na račun Tadića

Dusan-Tadic
picture source: https://mondo.ba

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić što prije da zaboravi duel protiv Napolija i to iz dva razloga. Prvi je ubjedljiv poraz na “Johan Krojf areni” sa 6:1 u 3. kolu Lige šampiona, a drugi crveni karton koji je zaradio reprezentativac Srbije, nakon čega je dobio salve zvižduka.

“Kopljanici” su u utorak pretrpjeli istorijski debakl, a svijet je još jednom dobio potvrdu surovosti modernog fudbala, u kome ste danas heroj, ikona navijača, a sutra ste već “persona non grata”.

Dušan Tadić je tako kao aktuelni kapiten holandskog giganta ispraćen zvižducima sa velelepnog zdanja koje mu je godinama unazad skandiralo ime. I tu se nije sve završilo, pa su i legende Ajaksa osule paljbu po reprezentativcu Srbije, gotovo odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

– Neshvatljivo je da tako igrate, nešto je moralo da se preduzme. Tadić nije u formi, poštujem ono što je uradio za Ajaks, razumijem to, ali dođe trenutak kada morate da kažeta: igra loše, mjenjam ga – rekao je bivši reprezentativac Holandije čuveni Rafael Van der Vart, a i njegov kolega analitičar Teo Jansen u Tadiću vidi najvećeg krivca za debakl.

Tadić sve vrijeme gestikulira i viče na saigrače, a samo treba da ćuti. Mislim da postoje određena neslaganja unutar ekipe – smatra Jansen.

Istini za volju, srpski kreativni maestro nije na nivou igara iz prethodnih sezona, a ovaj kratkoročni pad forme nije mu oprostio ni legendarni Vesli Snajder.

Njegova forma počinje da izgleda sramno, kao da je potpuno ostao bez nje. U ovom momentu morate da ga izvučete iz ovakve situacije tako što ćete ga staviti na klupu – rekao je Holanđanin. On smatra da bi Tadić sam trebalo da ukaže treneru da nije u formi i da ne treba da igra.

Razumijem ja da je on kapiten, ali on to može da bude i van terena, zar ne? Onda si vrhunski kapiten. Nije problem što ga neće biti na terenu, jer je tu proveo dosta vremena. Da sam tako igrao ja bih sugerisao treneru: ‘Samo me ostavi na klupi’“, dodao je Snajder.