Đoković sam protiv australijske Vlade

Novak-Djokovic-australiangoverment
picture source: https://dafanews.com

Novak Đoković protiv Australijan opena – čin drugi. Ni ove godine srpski teniser neće biti načisto oko učešća na turniru u Melburnu, a sada je sigurno da mu organizatori neće pomoći pri ulasku u zemlju.

Australijan open se bliži, a javnost muči jedno pitanje – hoće li Novak Đoković igrati 2023. u Melburnu, jer je prethodne sezone deportovan, a tada je dobio zabranu ulaska u zemlju na tri godine.

Direktor turnira Kreg Tajli rekao je nedavno da postoje šanse da svi najbolji teniseri učestvuju u Australiji, međutim nedugo potom promijenio je priču kada je Novak Đoković u pitanju i sve prebacuje na vlasti Australije.

Da li će Novak igrati u Australiji zavisiće isključivo od odluke nove vlade Australije i ministra za imigraciona pitanja Endrjua Džajlsa, koji je nedavno odbio da komentariše ovaj slučaj kada je upitan od strane novinara.

Što se mene tiče, Novak je dobrodošao na Australijan open. Međutim, sada je potrebno da se stvari rješavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni riješe problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije – rekao je Tajli na pitanje da li će lobirati da Novaka puste u Australiju.

Prvi čovek Australijan opena sreo se sa Novakom na Lejver kupu u Londonu, gdje su proćaskali.

Govorili smo uopšteno, rekao je da bi naravno volio da se vrati u Australiju, ali da zna da je konačna odluka na federalnoj vladi. Prihvatio je to. To je sada između njih – istakao je Tajli.

Potvrdio je Tajli da će na Australijan openu biti dozvoljeno učešće ruskim i bjeloruskim teniserima, ali bez zastave i obilježja.

Neće igrati pod svojom zastavom i neće biti njihove himne, ali su dobrodošli u Australiju – zaključio je Tajli.