Ajaks bez Tadića u Napulju

Dusan-Tadic-of-Ajax
picture source: https://www.betway.com.ng

Još su crveni svi u Ajaksu zbog pretrpljene bruke od prošle srijede i šest primljenih golova na svom ognjištu. Danas će “kopljanici” protiv istog protivnika Napolija u okviru četvrte runde grupe A Lige šampiona pokušati da ne dožive slično traumatično iskustvo, iako u grad pod Vezuvom stižu bez kapitena Dušana Tadića.

Srpski maestro je u prošlonedeljnom sudaru dva tima zaradio prvi crveni karton u karijeri i zato se treneru Alfredu Šroderu sada ne može staviti na raspolaganje pred izuzetno bitan meč. A s druge strane, Napolitanci igraju kao sat, Lučano Spaleti je gotovo savršeno posložio ekipu koja još ne zna za poraz ove sezone.

Drugu polovinu iste grupe čine Ostrvljani – Rendžers i Liverpul koji će u Glazgovu odmjeriti snage. “Redsi” se nalaze u kanalu, koji poslije svakog novog meča djeluje još dublji. Pored činjenice da za prvoplasiranim Arsenalom zaostaju čitavih 14 bodova, još neprijatnija jeste da su do kraja kalendarske godine ostali bez Luisa Dijaza, koji je povrijedio koljeno. Takođe, van stroja će neko vrijeme biti i Trent Aleksandar-Arnold.

Samo briga brigu sustiže u redovima prošlosezonskog finaliste Lige šampiona, a na sve to vodeći igrači kao što su Mohamed Salah i Virdžil van Dajk ozbiljno kubure sa formom.

Pošto u prvenstvenoj trci dosta zaostaju, ostaje im da “kestenje iz vatre” vade u Evropi i pokušaju da izvuku nešto pozitivno za navijače iz cjelokupne sezone.