Pobjede Dalasa i Oklahome, uz tripl-dabl Dončića i odličnu partiju Pokuševskog (VIDEO)

Foto: Profimedia

Košarkaši Oklahome pobijedili su Los Anđeles Kliperse 118:110, a srpski košarkaš Aleksej Pokuševski doprinjeo je trijumfu svoje ekipe sa 15 poena. Dalas je bio bolji od Bruklina 129:125, uz tripl-dabl Luke Dončića.

U duelu Dalasa i Bruklina timovi su se tokom 40 minuta nekoliko puta smjenjivali u vođstvu, ali nijedna od ekipa nije imala dvocifrenu prednost, pa je pobjednik odlučen tek nakon produžetka. Dodatnih pet minuta košarke obezbijedio je Kevin Durent spektakularnim zakucavanjem osam sekundi prije kraja četvrte dionice. Vodili su Meveriksi pred kraj četvrte četvrtine 112:110, Luka Dončić je predvodio napad kojim je mogao da riješi pitanje pobjednika, ali mu je Ben Simons ukrao loptu i proslijedio je do Durenta koji je izjednačio.

Dalasu je ostalo dovoljno vremena za šut, ali Bulok nije pogodio nakon što je Dončić krenuo na prodor i podijelio mu loptu. Ipak, Netsi su pali u dodatnih pet minuta, dozvolili su rivalu da ubaci tri vezane trojke i povratka nije bilo. Dončić je zabilježio prvi put ove sezone tripl-dabl učinak – postigao je 41 poen, podijelio 14 asistencija i uhvatio 11 lopti, mada je u produžetku ubacio samo dva poena nakon što je njegova izgubljena lopta, jedna od ukupno pet, i dovela do dodatnih pet minuta košarke.

Dončić je večerašnjom partijom postao jedan od desetorice košarkaša u istoriji NBA lige sa tri ili više tripl-dabla koji podrazumijevaju više od 40 postignutih poena. Bruklin su predvodili Kajri Irving sa 39 postignutih poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, i Kevin Durent sa 37 poena, tri skoka i pet asistencija. Oklahoma je pobijedila Los Anđeles kliperse 118:110, a zapaženu ulogu odigrao je Aleksej Pokuševski.

Tanderi su već u prvoj četvrtini stekli 18 poena prednosti, dozvolili su Klipersima da se vrate u igru i povedu krajem drugog perioda, ali su u trećem vratili rezultatski plus na svoj ustranu i uspješno ga sačuvali do kraja meča. Srpski košarkaš je u pobjedi Tandera proveo 26 minuta na terenu i za to vrijeme postigao 15 poena, uhvatio pet lopti i četiri puta asistirao.

Pokuševski je iz igre pogodio šest šuteva iz 11 pokušaja, od toga tri trojke iz pet šuteva. Gildžos-Aleksander je bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 24 poena, dok je Norman Pauel predvodio Kliperse sa 21 postignutim poenom. Reprezentativac Hrvatske i bivši košarkaš Mege Ivica Zubac postigao je 12 poena, uz 18 uhvaćenih lopti.

Rezultati:

Bruklin – Dalas 125:129

Oklahoma – Klipers 118:110

Golden Stejt – Majami 123:110

Sakramento – Memfis 110:125