Neizvjesno je produženje Mesijevog ugovora

Lionel-Mesi
picture source: https://cdn-s3.si.com

Svi se pitaju šta je razlog Mesijevog odugovlačenja za produživanje ugovora sa Barselonom. Bivši kandidat za predsjednika kluba Agusti Benedito ponudio je svoj odgovor kao jedino moguće rješenje.

Trenutni predsjednik Jozef Bartomeu već neko vrijeme javnosti ‘prodaje’ priču da će Mesi uskoro staviti svoj potpis na ugovor, ali do toga nikako ne dolazi. Izjavio je da se otac Argentinca, tj. njegov menadžer već potpisao tako da nedostaje samo fudbaler lično. Benedito tvrdi da je upravo Bartomeu prepreka Mesijevom potpisu. Ovome u prilog ide i to da su Katalonci prethodnu sezonu završili veoma loše i izgubili Nejmara, dok su bili pod upravom Bartomea, koji je zbog toga postao omražen.

Da bi produžio ugovor to bi značilo da Mesi ostaje u Barseloni do 2021. godine. Zarađivao bi 22 miliona eura godišnje, što je za 8 manje od Nejmara. Međutim, otkup ovog zlata koštao bi 400 miliona eura, pa je moguće i ovo razlog dugog razmišljanja.

Moguće je da je Bartomeuovo prisustvo glavna prepreka produženju. Nadam se da će predsjednik sve iskreno objasniti, a ovo svakako ne bi bio prvi put da laže – izjavio je Benedito za ESPN FC.