Zbog vlasti PSŽ seli stadion

psg stadion
picture source: https://stadiumtour.psg.fr

Bogati PSŽ bi se mogao preseliti na novi stadion u narednom periodu, tvrdi predsjednik ovog francuskog kluba Naser Al Helaifi koji navodi  da PSŽ zaslužuje bolji stadion u odnosu na Park prinčeva.

Healifi je izrazio želju da kupi Park prinčeva, te uloži veliki novac u njegovo uređenje, ali gradske vlasti su ponudile veoma visoku cijenu, što je bogatog gazdu Parižana natjeralo da razmišlja o drugim planovima.

PSŽ zaslužuje bolji stadion, a moja prva opcija je da se ne selimo, ali nas gradske vlasti Pariza guraju da to uradimo. Za modernizaciju Parka prinčeva potrošili smo 85 miliona eura, ali to nije naš stadion – rekao je Helaifi.

On se trenutno nalazi u Kataru gdje gleda utakmice Svjetskog prvenstva, a među njima i brojne fudbalere svog tima.

Istovremeno se špekuliše da će Parižani doživjeti određene promjene u igračkom kadru, a spominje se odlazak Mbapea.

Engleski mediji prenijeli su informaciju da Mančester Junajted želi dovesti upravo Mbapea kao zamjenu za Kristijana Ronalda. Osim toga u posljednje vrijeme Mbape je stvarao dosta problema treneru Galtieru jer mediji špekulišu da fudbaleri ima dosta velike ovlasti “iza scene”.

On je ključni dio projekta, ali to ne znači da je iznad kluba ili da je iznad drugih fudbalera. Na istom je nivou kao Mesi koji ima nevjerovatnu karijeru. Na istom je nivou kao Nejmar“, rekao je Galtier.

Išli su novinari toliko daleko da su i Mbapea pitali o svemu, ali on je rekao da razmišlja samo o PSŽ-u.

Ovdje je knjiga prazna. Mogao sam otići u Madrid i bilo bi mi dosta lakše. Ali, ovdje imam sjajnu priliku. Ja sam Francuz, dijete Pariza i da osvojim Ligu šampiona ovdje. Bilo bi to nevjerovatno“, rekao je Mbape.

Čini se da je ovom izjavom dao do znanja čelnicima Mančester Junajteda da će zamjenu za Kristijana Ronalda morati potražiti negdje drugo.

PSŽ je lider u Francuskoj nakon 15 kola uz pet bodova prednosti nad Lensom, te čak deset na Renom.