Đorđević: Pustio sam Teodosića da odmori

Djordjevic-Teodosic
picture source:http://www.butasport.rs

BEOGRAD – Da smo imali samo jednog igrača u finalu dobili bismo Sloveniju. Komentari su srpskih navijača na društvenim mrežama. Uglavnom se spominje ime Miloša Teodosića u tom kontekstu, a sada je selektor Srbije Aleksandar Đorđević stavio tačku na to. U intervjuu za NIN je poručio da je konačnu riječ imao on, a ne plejmejker Los Anđeles Klipersa.

Odluka je bila moja! To sada prvi put javno kažem. Nisam htio da se krijemo iza igrača koji nije dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa i o njegovom zdravlju, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo je odgovornost na sebe. Složio se i bio zahvalan. Razumjeli smo se – kazao je Đorđević.

Osvrnuo se selektor na borbu za zlato u Istanbulu.

Nedostajalo nam je nekoliko stvari za titulu. Prije svega dan odmora više koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumjeti, ali je oporavak igrača ključan na ovakvom turniru. Drugo, da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića vjerujem da bi bila drugačija priča – rekao je Đorđević.

Organizator igre Himkija je rekao da se povlači iz nacionalnog tima, mada Sale i dalje vjeruje da može da promjeni njegovu odluku.

Pokušao sam da ga ubijedim i sada, vidim da mu je srce uz nacionalni tim. Svaki dan mi je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo – zaključio je Đorđević.

(novosti.rs)