Kuglaši Ade osvajači Kupa Republike Srpske za sezonu 2022/23

Foto Kuglaški savez RS

Sada već tradicionalno, 9. Januara u Sportskom centru “Borik”, odigrano je finale 29. Kupa Republike Srpske u kuglanju, na kojem su učestovovali Kuglaški klub Rudar iz Prijedora, Ada i Borac iz Banjaluke i Kozara iz Gradiške.

Foto Kuglaški savez RS

Takmičenje je počelo svečanom ceremonijom u 10:30 časova, gdje je bila upriličena dodjela priznanja najboljim pojedincima za prethodnu godinu. Za najperspektivnijeg kuglaša izabran je Nikola Ðurić član KK Posavina iz Gradiške, a najbolji seniori su Davor Kalat (KK Mineral) u muškoj i Tatjana Zlojutro (KK Kozara) u ženskoj kategoriji.

Priznanja najboljim pojedincima su dodijelili Zamjenik direktora SC Borik gospodin Aleksandar Drndarević, Predsjednik Upravnog odbora Kuglaškog saveza Republike Srpske Vladimir Gurešić i Savjetnica za kulturu i socijalnu politiku Gradske uprave Grada Banjaluka Mirna Savić Banjac. Prije nego što je proglasila takmičenje otvorenim, Savić Banjac je istakla da će Grad Banjaluka uvijek podržavati manifestacije i takmičenja ovakvog tipa i pružila podršku svim kuglašima, koji svojom aktivnošću godinama ovaj sport čine održivim.

Foto Kuglaški savez RS

Što se tiče takmičarskog dijela, najbolju igru su pokazali kuglaši Ade sa oborenih 3460 čunjeva, iako nisu važili za favorita pored ekipe Banjalučkog Borca, kojem je ovo domaća kuglana i koji je završio kao poslednje plasirani. Do poslednjih hitaca se se nije znalo koja će ekipa pored Ade uzeti učešće na finalnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine, ali je Rudar koji je nastupio oslabljen, ipak uspio da za dva čunja bude bolji od Kozare iz Gradiške. Pehar za najbolji rezultat podigao je član KK Ada Nemanja Galić, koji je oborio 607 čunjeva.

Foto Kuglaški savez RS

Takmičenje je zatvorio predsjednik Upravnog odbora Kuglaškog saveza Republike Srpske Vladimir Gurešić svečanom dodjelom priznanja najboljim ekipama.

XliveBet je ponosni sponzor Kuglaškog kluba Ada, te ovom prilikom svim članovima i rukovodstvu kluba upućujemo čestitke, uz želju da nastave da nižu uspjehe i u godini koja je pred nama.

Foto Kuglaški savez RS