Poslije pobjede Romu zadesile povrede

roma-qarabag
picture source:http://www.thenewstribune.com

U sinoćnjem  gostovanju Qarabagu Roma je slavila  sa 2:1, ali nakon meča su je zadesili problemi.  Rimljani su morali slaviti u gostima kod ekipe iz Azrerbejdžana u okviru 2. kola grupne faze Lige šampiona jer im kasnije predstoje mnogo teži mečevi, a to su i postigli golovima Kostasa Manolasa i Edina Džeke.

Ali, nakon susreta jasno je da su ostali bez dva igrača zbog povreda, ali kako izgleda ni trener ekipe Euzebio Di Frančesko nije baš u najboljem stanju.  Kao prvo, Diego Peroti se povrijedio prije meča i nije zauzeo svoju poziciju u ofanzivnom dijelu veznog reda, a umjesto njega je igrao Defrel. Ali i on je osjetio probleme sa povredom početkom drugog dijela susreta zbgo čega je iz igre izašao u 58. minuti, a zamijenio ga je Florenzi.

Problemima za Romu tu nije kraj  jer je nakon susreta sa ledom oko koljena teren napustio trener ove ekipe Di Francesco i bilo je vidno da hramlje. Za sada nije poznato šta se desilo sa trenerom Vučice, a jedino se zna da bi krilni igrač ove ekipe Defrel trebao propustiti naredni meč u Seriji A u gostima protiv Milana.