Preko Turske u finale

srbija-turska
picture source:http://www.espreso.rs

Odbokašice Srbije plasirala su se u finale EP u Azerbejdžanu savladavši selekciju Turske sa ubjedljivih  3:0 (25:17, 25:12, 25:21). Izabranice Zorana Terzića tako su stigle do četvrte medalje u nizu sa tri najveća takmičenja, a za zlato boriće se protiv Holandije koja je ranije pobjedila Azerbejdžan 3:2.

Utakmica je počela sjajno, odbojkašice Srbije su povele sa 5:1 i već su na prvom tehničkom tajm-autu imale tri poena prednosti (8:5), a dalje su nastavile u još jačem ritmu.

U drugom setu, su djelovale neustrašivo i Turkinje nisu mogle da pronađu riješenje za napade srpskih odbojkašica. U timu je sve funkcionisalo  – napad, odbrana i servis!
Turske odbojkašice su bolje zaigrale u trećem setu i uspijele da izjednače , al Srbija je tokom cijelog seta imala minimalnu prednost, pa je u finišu zaigrala neustrašivo i lako slavila za finale.  U igri Turske selekcije gotovo ništa nije funkcionisalo, dok je Srbija bila izuzetno kvalitetna na prijemu, koje su kontrolisale Brankica Mihajlović, Tijana Malešević i Jelena Blagojević, što je s druge strane donijelo sigurnost u napadu.

Tehničar Bojana Živković je odlično proigravala saigračice, a raspoložene za napadu su bile Tijana Bošković i Maleševićeva, kao i srednji blokeri Jovana Stevanović i Stefana Veljković, što je Srbiji na kraju i donijelo ubjedljiv i lak trijumf nad Turskom.Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković sa  21 poenom, dok je Brankica Mihajlović upisala 12.

Srbija će danas (nedjelja) od 17.00 časova za zlatnu medalju igrati protiv Holandije koja je u polufinalu pobijedila Azerbejdžan sa 3:0.