Pike: Ako Savez želi, napustiću reprezentaciju Španije

žerard-pike
picture source:http://footballprognosis.com

BARSELONA – Prvotimac Barselone Žerard Pike rekao je da mu je utakmica protiv Las Palmasa (3:0) pred praznim Nou Kampom najgore iskustvo u profesionalnoj karijeri.

Pike, kao i njegovi sadašnji i bivši saigrači, Čavi Ernandez i Karles Pujol, glasao je na referendumu za nezavisnost Katalonije od Španije, a potom morao na teren.

Ja sam Katalonac i ponosan sam zbog toga! Ponosan sam i na narod Katalonije. Ako Savez to želi, napustiću reprezentaciju Španije. Igranje za nacionalni tim nije takmičenje u patriotizmu, već se radi o tome da u reprezentaciji pokušaš da igraš najbolje što možeš. Nismo mi Katalonci loši momci u cijeloj priči. Hoćemo da glasamo. Pod Frankovim režimom nije bilo glasanja i to pravo moramo da branimo. Nisam vjerovao šta rade. Mislio sam da će na miran način pokušati da spriječe glasanje. Makar su sada svi vidjeli šta se dešavalo. Ta reakcija policije samo je pogoršala stvari – rekao je Pike u suzama poslije meča sa Las Palmasom.

Bilo je pitanje da li će meč uopšte biti odigran. Barsa je najprije zatražila odgađanje, ali iz federacije nisu željeli ni da čuju, pa su Katalonci odlučili da se utakmica ipak odigra, samo bez prisustva navijača kojih je bilo na hiljade pred stadionom sat vremena prije duela u iščekivanju raspleta. (novosti.rs)