Dušan Tadić: Odlična provjera protiv Austrije, bilo je i dobrih i loših stvari

EPA-EFE/MAX SLOVENCIK

Znali smo da je Austrija jako dobra timska ekipa, koja igra izuzetan presing i bukvalno ne da protivniku da diše. Odlična provjera, bilo je dobrih i loših stvari, izjavio je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić poslije poraza od Austrije. Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je sinoć u Beču od selekcije Austrije rezultatom 2:1 u prvom prijateljskom meču uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Tadić je istakao da bi selekcija Srbije trebalo da izvuče pouke iz meča sa Austrijom.

– Bez veze smo primili ta dva gola, nekako baš naivno. Trebalo bi to da korigujemo, imali smo i šanse, koje smo morali ranije da iskoristimo. Јoš bi trebalo to da popravimo, ali kao što sam rekao, bilo je i dobrih i loših stvari, što je i normalno – naveo je kapiten Srbije.

Tadić je istakao da je njegov tim znao da će fudbaleri Austrije igrati agresivno.

– Znali smo kako oni igraju, za njih nema prijateljskih utakmica. Bili smo upozoreni od selektora Dragana Stojkovića pre utakmice, znali smo kako oni igraju. Iznervirao sam se u jednom trenutku, jer su sudiju prevarili za dva, tri faulova. Nije to problem, najbitnije je kako mi igramo i kako da korigujemo neke stvari – zaključio je Tadić.

Fudbaleri Srbije boraviće u Beču do sedmog juna kada će otputovati u Stokholm. “Orlovi” će osmog juna od 18 časova odigrati prijateljski meč sa Švedskom.

EP će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.