Fenerbahče na vrhu Super kupa

Fenerbahce
picture source: http://img-fanatik.mncdn.com

Košarkaški klub Fenerbahče današnjom pobjedom nad Banvitom popeo se na prvo mjesto i osvojio turski Super kup.

Iako je nekoliko igrača bilo spriječeno da igra utakmicu, kao što su Nikola Kalinić i Bobi Dikson, Fener je bez velikih poteškoća savladao poršlogodišnjeg pobjednika kupa, rezultatom 75:64. Prvu četvrtinu je Fener poveo u prvih minut i po igre sa 6:0, a završio sa 19:11. Drugu četvrtinu započeo je Banvit poenima Tolge Cecima, ali je Fener uzvratio trojkama Sloukasa za 11 razlike 24:13. Na pauzu se otišlo sa dvocifrenom razlikom 39:28.

Drugi krug je šampion započeo smjenom Veslija i Vanamakera i došao do nevjerovatnih 48:32, a superiornost je zadržao do kraja treće dionice sa 60:48. Poslednja četvrtina bila je jednostavna. Datomeova trojka upisala je 65:51. Iako je Fener napravio prekršaj u poslednje dve minute i Banvit to iskoristio, nije mogao stari protiv novog šampiona.

Za Fener su najbolje igrali Jan Veselz sa 18, kao i Gigi Datome, koji je proglašen igračem utakmcie, sa 14 i Sloukas 13 poena. Banvit su ponosno branili Angelo Calciaro sa 15 poena, a Gasper Vidmar ubacio je 10 poena i sedam skokova. Ovo je Fenerbahčeu sedmi trofej Super kupa i ovakvom igrom vidimo da se tu ne planira zaustaviti.