Đoković identifikovao problem s kojim se suočava na US Openu

Foto: Tanjug / AP

Novak Đoković otvorio se povodom problema koje je nosio sa svojim servisom uprkos pobjedi u trećem kolu US Opena. Srbin je vodio protiv Lasla Đerea 6:4 6:4 2:0 kada je problem s abdomenom značio da njegov sunarodnjak nije mogao nastaviti.

Bila je to rekordna pobjeda za 37-godišnjaka jer je postao prvi igrač u istoriji koji je dobio 90 mečeva na svakom od četiri Grend slema. Ali bilo je daleko od jednostavnog, s Đokovićem koji je napravio osam dvostrukih grešaka tokom okršaja, s postotkom njegovog prvog servisa koji je pao na samo 47 odsto.

Pritisnut tim pitanjem na svojoj konferenciji za novinare nakon meča, Đoković je priznao: “Nisam dobro servirao u prva dva meča ovdje pa još uvijek pokušavam pronaći taj ritam i tempo. Ako nemate dobar postotak prvog servisa, morate raditi na svojim poenima, posebno protiv igrača kao što je Đere.”

Nastavio je Novak:

“Ulaskom u meč znao sam da ću se, ako ne budem dobro servirao, što je bio slučaj, morati jako trošiti i raditi za svoje bodove. I to je, pretpostavljam, uzrokovalo da se ta dva seta igraju više od dva sata.”

Još je dodao:

“Servirao sam užasno. Igrajući bez servisa, moraš se trošiti i trčati. Pretpostavljam da se moram osloniti na svoju osnovnu igru.”

Đoković će se u trećem kolu suočiti s 28. nosiocem Aleksijem Popirinom iz Australije dok nastavlja svoju potragu za dosad neviđenim 25. Grend slem naslovom. I uprkos njegovoj jasnoj zabrinutosti, priznao je da je zadovoljan što je ponovo napredovao, navodi “Express”.