Argentinci u problemima

Lionel-Mesi
picture source: https://www.sportskeeda.com

Fudbaleri Barselone su ovogodišnju sezonu španske Primeri Division otvorili kao iz snova. Nakon prvih sedam utakmica u kojima su odnijeli svih sedam pobjeda, su zatvorili usta kritičarima, koji su ih pred početkom sezone otpisali.

Fantastični Lionel Mesi je na ovom prvenstvu zabio već 11 golova, što je skoro polovina broja svih golova, kada je Barsa zatresla mrežu. Mesi još nikad u svojoj karieri nije bio ovako raspoložen. Međutim, to nije slučaj sa njegovom igrom kad obuče dres sa argentinskim grbom. Argentici su se našli u problemima u južnoameričkim klasifikacijama za svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Rusiji. Trenutno su na petom mjestu, a imaju samo bod prednosti pred Čileom.

Argentinski kapiten, koji je jako raspoložen u španskoj Primeri, još uvijek nije zatresao protivničku mrežu za svoju reprezentaciju. Hernandez, Mesijev suigrač u Barsi, tvrdi da zna rješenje problema.

Barselona i reprezentacija Argentine ne smiju dozvoliti da prođe deset minuta, a da Leo ne dođe do lopte. On mora biti upleten u sve, mora uvijek biti tamo gdje je akcija. U suprotnom, izgubiće živce. – rekao je Xavi Hernandez koji je uvjeren da Argentina može i po treći put postati svjetski prvak, bez obzira na malo lošiji start. Kao što se kaže, loš početak – dobar kraj !