Za Fergusona samo jedan igrač siguran

denis-irvin
picture source:http://www.dailystar.co.uk

Legendarni škotski stručnjak Sir Aleks Ferguson koji je proveo  čak 27 sezona na klupi slavnog Mančester Junajteda, kroz čije je ruke prošlo bezbroj sjajnih fudbalera te mu upravo zbog toga nije  je bilo nemoguće odabrati idealnu postavu od tih igrača.

Iako su to Englezi u nekoliko navrata tražili od njega, on je uvijek izbjegavao dati odgovor na to pitanje, a naveo bi slijedeće obrazloženje:

Ljudi me pitaju: Koji je tvoj najbolji tim u Mančester Junajtedu? A, to je prosto nemoguće izabrati. Pogledajte napadače koje sam imao: MekKler, Hughes, Kole, Kantona, Van Nistelroj, Saha, Ole Gunar Solskjer, Jork, Tedi Šeringen. Onda, pogledajte napadače iz novijeg vremena – Runi, Van Persi, Čičarito. Kako da odaberem jednog od njih? Možda bih izabrao Kantonu i još jednog“, rekao je Ferguson pa je ipak odabrao jednog igrača koji bi bio siguran u prvih 11.

Iskreno, rekao bih da bi Denis Irvin bio siguran u najboljem timu kojeg sam imao. Na jednoj utakmici na Hajberiju on je imao jedan loš pas i Bergkamp je postigao gol. Nakon meča mediji su mi rekli da sam vjerovatno razočaran tim pasom, a ja sam odgovorio: Pa dobro, jedna greška u deset godina, nije to tako loše“, rekao je Ferguson.

Irvin je igrao za Mančester Junajted od 1990. do 2002. godine i za to vrijeme je skupio čak 368 mečeva te je postigao 22 gola.