Katanec još u nedelju vodi Sloveniju

srećko-katanec
picture source:http://sport.avaz.ba

Srećko Katanec, koji vodi selekciju Slovenije, najavio je da će ih voditi još u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo protiv Škotske, a onda taj posao  prepustiti nekom drugom.

Slovenija je u poslednjom meču poražena od Engleske rezultatom 1:0, pobjedonosnim pogotkom Harija Kejna u sudijskoj nadoknadi.

Budućnost slovenačke reprezentacije? Bez Srećka Kataneca. Vodiću nacionalni tim još u nedelju u utakmici protiv Škotske“, poručio  je nakon poraza na “Vembliju”.

Katanecu je ovo drugi mandat na klupi Slovenije. Tokom prvog, koji je trajao od 1998. do 2002. godine, odveo je reprezentaciju na EURO 2000 u Holandiji i Belgiji, a zatim i na Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji, nakon čega je podnio ostavku. Drugi put je preuzeo nacionalni tim 2013. godine i uspjeo da stigne do baraža za EURO 2016, gdje je eliminisan od Ukrajine.

Slovenski mediji već su krenuli u potragu za Katanecovim nasljednikom i najveće izglede daju Matjažu Keku, trenutnom treneru hrvatskog šampiona Rijeke. Kek je takođe već bio uspješan kao selektor Slovenije, pošto ju je 2010. godine odveo na SP u Južnoj Africi.