Orlovi iznevjerili – desetkovana Austrija slavila u Beču

Srbija-Austrija
picture source: http://www.espreso.rs

Velika utakmica održana je večeras u Beču na stadionu ”Ernest Hapel”. Reprezentacija Srbije izgubila je rezultatom 3:2 i tako zabilježila prvi poraz od početka kvalifikacija. Na početku

Prvo poluvrijeme počelo je napadom Austrijanaca, kada je u 7. minutu Arnautović iskoristio slabu koncentraciju fudbalera Srbije, ali je Stojković zaustavio taj napad. Iako je prvo poluvrijeme vladala klimava igra, u 11. minuti Luka Milivojević iskoristio je priliku i doveo Srbiju do prednosti. Austrija je uzvratila u 25. minutu. Burgšatler je išao sam protiv Stojkovića i uspio u napadu kojim je doveo do izjednačenja.

U tim trenucima primjećeno povećanje redova policije zbog ‘uobičajenog’ nereda koji prave navijači reprezentacije Srbije. Pred kraj prve dionice Dušan Tadić pokušao je napraviti prednost, ali neuspješno. Na pauzi je Muslin morao dobro savjetovati svoje igrače, skoncentrisati defanzivu i jako nastaviti naprijed.

U drugom poluvremnu Arnautović nije napuštao mrežu Srbije. Dolazilo je do ozbiljnih akcija u 57. zatim u 66. minuti koje je Stojković fantastično odbranio, sve do kobne 76. minute. Marko Arnautović vodi Austriju u vodstvo. Mitrović je imao priliku za izjednačenje u 83. minuti ali ga je Lindner spriječio. Nemanja Matić je iskoristio gužvu pred mrežom Austrijanca i pobjednički je zatresao, ali se oni jednostavno nisu dali. U 90. minuti je Arnautović ponovo krenuo u napad i tako doveo Austriju do pobjede u koju je malo ko vjerovao.

Reprezentacija Srbije još uvijek je na vrhu svoje grupe, a ostaje im još utakmica sa Gruzijom.