Muslin: Posljednji korak uvijek je najteži

muslin-srbija
picture source:http://www.b92.net/

BEOGRAD – Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da njegov tim protiv Gruzije može i mora da obezbijedi direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Rekao sam u najavi utakmice da ovo za nas može biti mač sa dvije oštrice, jer pokazalo se da je Austrija i bez nekoliko igrača, pokazala kvalitet, igrala bez imperativa i rasterećeno, što zna da bude karakteristično za ekipe koje se nalaze u položaju u kome su oni bili – rekao je Muslin.

Selektor ne krije da mu je žao što u Beču nisu ovjerili vizu za Rusiju.

Žao mi je što nismo pobijedili i kvalifikovali se na Svjetsko prvenstvo već sada, ali nadam se da će to biti u Beogradu, pred punim stadionom. Zahvalio bih se našim navijačima koji su došli da nas podrže, a čestitao bih Austriji na pobjedi, bolje je igrala i zasluženo pobijedila. Ovaj posljednji korak zna da bude i najteži – podsjetio je Muslin.

srbija_austrija

O uzrocima poraza selektor naravno nije htio da govori.

Naišli smo na protivnika koji je bio bolji od nas i rezultat je takav kakav je. I u Beogradu su nam stvorili mnogo prilika, pokazali se kao kvalitetan rival – kazao je Muslin.

Psihološki faktor bio je važan.

Psihološki je bilo teško, ali razgovaraćemo, vidjećemo zašto nismo bili na našem nivou. Nedostajao nam je i Kostić, odbrana koja nije igrala zajedno, bilo je i tu problema. Vidjećemo, analiziraćemo – dodao je Muslin.

I posljednji, pokazalo se, odlučujući meč sa Gruzijom takođe nosi pritisak, a selektor vjeruje da neće biti straha.

Ne mislim da će biti straha, bolji smo od Gruzije i dobro je što se taj meč igra poslije tri dana. Očekujem pun stadion, veliku podršku i naravno našu pobjedu koja će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo – istakao je Muslin.

Selektor je rekao da će Srbija pokazati svoje lice onda kada je to najvažnije.

Da li zaslužujemo plasman na Svjetsko prvenstvo? Po svemu do sada prikazanom zaslužujemo. Ali ajde da vidimo protiv Gruzije, ukoliko pobijedimo, zaslužili smo da idemo direktno u Rusiju – jasan je bio Muslin.