Kad je teško – Mesi

messi-argentina
picture source:https://siol.net/

KVITO – Kad je teško tu je Lionel Mesi. Reprezentacija Argentine opasno je visila nad provalijom zvanom neigranje na predstojećem Svjetskom prvenstvu, ali je onda u posljednjm kolu na scenu stupio jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena.

Ekvador je poveo sa 1:0 pred svojim navijačima i tom pobjedom uskratio bi nastup “gaučosima” na Mundijalu što bi za njih bio veliki udarac od kojeg bi se teško oporavili dok bi i ostatak svijeta izgubio mnogo njihovim neigranjem.

Ali… da sve dođe na svoje mjesto pobrinuo se čarobnjak iz Rozarija koji je sa tri gola riješio pitanje pobjednika i vizirao karte svoje ekipe za let u Rusiju iduće godine.

Brazil je još odavno izborio nastup na Mundijalu, Urugvaj je to potvrdio u posljednjem kolu dok su Kolumbija i Peru remizirali što je trebalo jednima i drugima pa će “kafeterosi” direktno u najveću zemlju svijeta dok će Peru kroz interkontinentalne kvalifikacije pokušati da izbori nastup.

Najveći gubitnici su fudbaleri Paragvaja kojima je bio potreban trijumf nad Venecuelom na svom terenu da bi osigurali najmanje baraž, ali su poraženi od najslabije ekipe Južne Amerike i ostavili naciju u suzama.