Alimpijević: Ne predajemo se unaprijed

dušan-alimpijević
picture source:http://www.mojacrvenazvezda.net

BEOGRAD – Košarkaši Crvene Zvezde otputovali su u Kaunas, gdje ih od 19 sati očekuje premijerni meč nove sezone Evrolige protiv Žalgirisa.

Crveno-bijeli start najelitnijeg takmičenja dočekuju u dobrom raspoloženju nakon tri startne pobjede u ABA ligi. Trener Dušan Alimpijević očekuje tešku utakmicu, ali želi dobru igru u jednoj od najljepših dvorana Evrope sa vjernim i bučnim navijačima.

Ostvarli smo taj mali cilj, mini plan koji smo imali da sa tri dobijene utakmice uđemo u Evroligu. Sada slijedi start Evrolige, koji za početak treba da potvrdi dobar rad u pripremnom periodu. U Kaunasu ćemo nastupiti kompletni, Branko Lazić se polako uvodi, nije to još uvijek na optimalnom nivou, Nemanja Dangubić se oporavio od povrede, Džejms Feldin trenira sa ekipom od utorka. Crvena Zvezda neće ni u jednoj utakmici ići na to da je unaprijed izgubi. Borićemo se do kraja. Znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određeni dozu zabrinutosti, kako će Zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim. Sada poslije ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vrijeme – rekao je Alimpijević.

kk žalgiris-kaunasO Žalgirisu se zna sve.
Prvi protivnik je Žalgiris, ekipa i klub koji se ponaša slično kao i Crvena Zvezda. Na prvom mjestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji u kojoj se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj jedan.Tvrda čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro proanaliziramo. Idemo tamo da se prikažemo, nadam se u još boljem svjetlu nego u prethodnim utakmicama, gdje se vidjela i mala doza neuigranosti – dodao je Alimpijević.

Polsije oporavka od povrede Branko Lazić se vraća u tim.
Težak meč je pred nama, Žalgiris je odličan tim, imaju odličnu atmosferu u svojoj areni, predstavljaju zemlju koja voli košarku. Međutim, idemo tamo da probamo da napravimo iznenađenje, da dobijemo, i tako iskoristimo šansu ukolio se ona ukaže. Time bi na pravi način otvorili i ovo drugo takmičenje u sezoni, nakon ABA lige – kazao je Lazić.

branko-lazić

Iskusni centar Milko Bjelica vjeruje u ostatak tima.
I Žalgiris kao i naš tim, ulazi u ovu sezonu ulazi u promjenjenom sastavu, što ne znači da će biti lošiji. Čeka nas jaka utakmica, izuzetno teško gostovanje, možda i najteže, ne računajući prve dvije tri ekipe Evrolige.Tu je i težak put do tamo, ali dobro, svjesni smo svega toga što nas čeka, spremali smo se protekla dva i po mjeseca za ove stvari, i ne bi trebalo da bude iznenađenja.Idemo iz utakmice u utakmicu – rekao je Bjelica.