Fenerbahče podbacio na otvaranju sezone

Unicaja-Fenerbachče
picture source: http://www.rtve.es

Unicaja iz Malage šokantno je došla do pobjede nad nosiocem titule Fenerbahčeom rezultatom 68:67. Poslednja četvrtina donijela je neočekivani preokret u korist košarkaša Unicaje, a sirena se oglasila kada je ovaj rezultat bio na semaforu.

Od početka utakmice ni jedna ekipa nije zabilježila značajniju prednost sa kojom bi lagano došla do kraja susreta. Prva četvrtina se završila sa 20:20. Druga započinje poboljšanom igrom Fenerbahčea koji je na poluvremenu upisao blagu prednost 36:41.

U trećoj dionici gledali smo borbu za prevlast – Fener održava prednost, ali, iako Unicaja ne uspjeva dobro napasti, isto tako ne da na svoj koš. Zato su košarkarši Unicaje u završnicu ušli ‘bijesni’ i uspjeli napraviti seriju od 8:0. Tada se budi i Raj Mekkalum koji vezanim poenima dovodi špansku ekipu do prednosti. U poslednjim sekundama Sloukas ubacuje za Fener i smanjuje prednost Španaca na 1, kako je ostalo do kraja utakmice.

Za Fener su najbitnije poene postigli Kostast Sloukas 15, Datome 13 i Vesli 12. Unicaja je do pobjede došla akcijama Šermadinija za 12 poena, Dejana Muslija za 9 i Nedovića, Vakzinskog i Nedovića za 8 poena.