Kafana koštala Čileance Mundijala

čile-brazil
picture source:https://www.radiosarajevo.ba

SANTJAGO – Veliko razočarenje svojim navijačima priredili su fudbaleri Čilea koji nisu uspjeli da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine.

Lošim partijama u kvalifikacijama šampion Južne Amerike neće imati priliku da se predstavi na najvećoj svjetskoj pozornici, a razlog za to mnogi vide u nonšalantnom odnosu igrača prema dresu sa državnim grbom. Dok je Horhe Sampaoli bio selektor uspijevao je da koliko-toliko drži situaciju pod kontrolom, ali sada to više nije slučaj. Svojevremeno je optužio nekolicinu igrača da reprezentativno okupljanje koriste za noćne provode, a Artura Vidala nazvao alkoholičarem kao i Eduarda Vargasa dok je samo za Aleksisa Sančeza rekao da se ponaša kako dolikuje.

Nakon poraza od Brazila u posljednjem kolu kvalifikacija supruga golmana i kapitena Klaudija Brava, Karla Pardo razočarana neodlaskom na Mundijal iznijela je neke činjenice u javnost.

Hvala reprezentaciji koja je dosta toga učinila za nas u posljednje vrijeme. Nastup u državnom dresu moraju da shvate ozbiljno i profesionalno i znam da je većina to činila dok su se neki za to vrijeme provodili pa čak propuštali treninge jer su bili pijani – napisala je između ostalog Karla na svom Instagram profilu.

Njen suprug je samo rekao da neke stvari moraju ostati unutar svlačionice.