Amerikanci ostali bez selektora

Brus-Arena
picture source: https://www.sbnation.com

Brus Arena, selektor fudbalske reprezentacije SAD-a, napustio je radno mjesto nakon što je njegov tim podbacio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Porazom u duelu sa Trinidadom i Tobagom, reprezentacija SAD onemogućila je svojoj državi učestvovanje na Mundijalu prvi put nakon kobne 1986. godine.

Najveća privilegija svakog trenera jeste da vodi nacionalni tim, tj reprezenaciju i danas napuštam to mjesto. Počastvovan sam i zahvalan što sam imao takvu priliku dva puta u karijeri– izjavio je selektor Arena, koji je reprezentaciju SAD-a vodio na Svjetska prvenstva 2002. i 2006. godine.

Tokom poslednjeg susreta sa reprezentacijom Trinidada i Tobaga, reprezentativci SAD trebali su zabilježiti pobjedu ili barem remi, ali im to nije pošlo za rukom. Poraženi su rezultatom 2:1. Selektor Brus hrabro preuzma odgovornost za svoje greške ustupajući mjesto vođe tima nekom drugom, jer ih on nije mogao dovesti do velikog takmičenja u Rusiji 2018. godine.

Prošle godine u Novembru, kada sam preuzeo ovaj posao, znao sam da nas čeka veliki izazov, vjerovatno veći nego što većina zamišlja. Svi koji su bili uključeni u program dali su sve od sebe u poslednjih 11 mjeseci, ali na kraju nismo uspjeli. Nema izgovora. Nismo završili posao i prihvatam odgovornost za to– rekao je Brus Arena.