Kane bi prešao u Real, ali pod jednim uslovom

Hari-Kane
picture source: https://www.thesun.co.uk

Sutra će se na Santijago Bernaberu sastati Real Madrid i Totenham. Totenham će voditi fantastični Hari Kane, koji igra na poziciji napadača.

Kane je, može se reći mlada nada svijeta fudbala, a već je u londonskom dresu oduševio ljubitelje fudbala. Svi razmišljaju o njegovom transferu i promjeni terena. Iako je ovog ljeta bio veoma tražen, nije bio spreman za promjenu pa je ostao u ‘safe zone’, u dotadašnjem klubu. Ipak, postoje konotacije britanskih medija o Kaneovom prelasku na kraju sezone i napuštanju Totenhama. Oni koji se ljetos otimali za njega logično da će da htjeti na svom terenu, ali se čini da sutrašnji protivnik pokazuje najveću zainteresovanost.

Mediji još kažu da se ni 24-godišnjak ne bi bunio za prelazak u Real, ali je ipak postavio uslov. Kane je Florentinu Perezu poručio da će igrati za njega ukoliko ‘kraljevi’ prodaju Karima Benzema koji mu predstavlja konkurenciju. Gledajući na kombinaciju godina i iskustva ovog fudbalera, moguće je da će se Real odlučiti za eliminaciju  Benzema da bi okusili Kaneovu igru u svojim redovima.