Počinje nova sezona NBA lige

nba-srbija
picture source:https://www.youtube.com

NJUJORK – Petorica srpskih igrača zadužilo je opremu sa grbom NBA klubova i tako izazvalo navijače u Srbiji i Republici Srpskoj da jedva čekaju početak nove sezone.

Od večeras ljubitelji basketa uživaće tokom noći gledajući čarolije debitanata u najjačoj ligi svijeta Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića, kao i umijeće igrača koji su već navikli na američku klimu – Nikole Jokića, Bobana Marjanovića i Nemanje Bjelice. Dok se Srbi budu trudili da se pokažu u što boljem svjetlu, Golden Stejt i Klivlend će krčiti put ka projektovanom finalu, a ostale ekipe će pokušavati da im pokvare planove.

Prošle sezone najveću pažnju privukao je bljesak Nikole Jokića, od koga se sada očekuju da nastavi sa još boljim partijama. Denveru je u 2017. za dlaku izmakao plej-of, ali sa spremnijim, jačim i boljim, kao i godinu dana iskusnijim Jokićem, plasman među osam najboljih trebalo bi da bude moguća misija.

nikola-jokić

Moja kondicija je na višem nivou, moje tijelo je u boljem stanju. Mogu da izdržim više kontakata. Stečena snaga će mi biti neophodna da postavim dobar blok, da zagradim prilikom skoka, da uradim šta god je potrebno ekipi. Imamo zaista dobre igrače i ove sezone možemo da budemo baš dobri – izjavio je tokom predsezone momak iz Sombora, koji je žrtvovao reprezentativno ljeto da bi bio spreman za klupske izazove.

Starosjedioci Bjelica i Marjanović sa optimizmom čekaju treću sezonu preko okeana. Bobi iza sebe ima uspješno ljeto u dresu nacionalnog tima, a u predsezoni je pokazao da svaku šansu zna da iskoristi na najbolji način. Došao je trenutak da dobije više minuta nego što je to bio slučaj tokom prve dvije godine. Priliku da zablista čeka i Nemanja Bjelica, koji je zbog povrede propustio obaveze u reprezentaciji, ali je zato imao vremena da se potpuno spremi za izazov broj tri u NBA ligi.

Glavni šrafovi srpskog nacionalnog tima Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović su već u pripremnim utakmicama skrenuli pažnju na sebe. Dodavanja plejmejkera Los Anađeles Klipersa izabrana su za najbolje poteze u predsezoni i nagovijestila su da će navijači vrlo brzo uvidjeti zašto je Teo stigao sa zvanjem najboljeg igrača na toj poziciji van Amerike.

miloš-teodosić

Već dugo vremena želio sam da dođem ovdje, ali sam bio pod ugovorom. U prvoj situaciji kada sam ostao bez ugovora došao sam. Najveća razlika je to što sam morao da radim na mom tijelu, sada me čekaju fizički dosta teže obaveze. Želio sam da igram u Klipersima i zbog Blejka Grifina i Deandre Džordana. Oni su najbolja kombinacija centara u NBA – rekao je nedavno Teodosić.

Najbolji igrač Srbije na EP Bogdanović pokazao je da mu neće biti potrebno mnogo vremena da se prilagodi novom stilu igre u Kingsima. Na prijateljskim susretima bio je iz meča u meč sve bolji, sve do povrede zgloba, sa kojom je i ranije imao problema.

bogdan-bogdanović

Iznenadio sam se, pomislio “Vau, ovdje znaju za mene” Bio je to nevjerovatan trenutak za mene, konačno sam ovdje – rekao je Bogdan poslije debija u predsezoni.

Nisam znao kako da reagujem na tu atmosferu. Osjetio sam energiju navijača kad sam zakucao. Sjajni su. Vidi se kako slave svaki koš. Slični su evropskim navijačima. Znaju kad treba da viču na sudiju zbog neke pogrešne odluke. Košarkaški su obrazovani – dodao je Bogdanović.

Šesti NBA as iz Srbije trebalo je da bude Rade Zagorac, koji je solidno odigrao predsezonu za Memfis, ali je u posljednjem trenutku pred start takmičenja objavljeno da će biti otpušten. Grizlijsi su ga izabrali 2016. kao 35. pika na draftu, ali će on ipak, nastaviti karijeru u nekom drugom klubu.

(novosti.rs)