Đukić: Nismo opterećeni prošlošću

miroslav-djukic
picture source:/www.facebook.com/FKPartizanBG/

TIRANA – Tri decenije su prošle otkako je Partizan gotovo turistički otputovao u tada mističnu i prilično nepristupačnu Albaniju, a vratio se ponižen i posramljen do te mjere da je neuspjeh protiv Fljamurtarija i danas najveća klupska “crna rupa”.

Jesen 2017, ista zemlja, drugi grad, ali i potpuno drugačiji sistem vrijednosti na snazi. Partizan sada nije došao na noge fudbalskom liliputancu već dobro organizovanom klubu protiv koga će večeras od 21:05 časova morati da iskoristi svu pamet, kvalitet i snagu kako bi neke novije generacije navijača najprije po dobrom asocirao Skenderbeg, tek onda po lošem Fljamurtari.

Trebalo bi da razmišljamo pozitivno, nismo toliko ni pričali o Fljamurtariju. Nema potrebe da insistiramo na neprijatnim stvarima iz prošlosti. Ova generacija nema sjećanja na Fljamurtari. Moramo da se fokusiramo na sebe, da odigramo bez straha, da tražimo pobjedu od prvog minuta – odbacio je trener Partizana Miroslav Đukić svaku priču o “avetima prošlosti” i fokus stavio na sadašnjost.

tirana-trening

Šefa struke ne brine činjenica da će njegov tim  dočekati sve samo ne prijatna dobrodošlica.
Na svakom gostovanju, ne samo u Albaniji, imamo neprijateljski ambijent. Ipak, očekujem da se isključimo iz toga i da igramo fudbal. Uspijevaju ekipe koje se isključe iz toga. Uspjeli smo u tome da izolujemo igrače, svjesni su i oni da ne bi trebalo da se pominje istorija, niti idemo tamo da vodimo politiku. Ne rješavamo ni prošlost, ni sadašnjost, ni budućnost, hoćemo samo da igramo fudbal – kazao je Đukić.

Kalkulatori su uključeni već poslije 180 minuta fudbala u grupi B Lige Evrope, a računica srpskog šampiona bi bila mnogo jasnija sa dvije pobjede iz okršaja sa Albancima.
Ovo nam je krucijalna utakmica. Svakako idemo na pobjedu u Elbasanu – istakao je Đukić..

Ofanzivni dio tima bi konačno trebalo da poprimi oblik koji pristalice “crno-bijelih” priželjkuju, a to podrazumijeva da se među starterima nađu Zoran Tošić, Sejduba Suma i Marko Janković.
Želimo da sve dobre igrače ubacimo u ekipu i vidjećemo da li će Tošić, Janković i Suma igrati zajedno. Najvažnije je bez obzira na imena igrača u timu da ne odustajemo od naših principa – završio je Đukić.

(novosti.rs)