Đorđević poručio: ”Biće mnogo novih lica !”

Aleksandar-Đorđević
picture source: http://sportskoradio903.com.mk/

Aleksandar Đorđević vodi košarkašku reprezentaciju Srbije na Svjetsko prvenstvo 2019. godine, ali kao i na Evropskom prvenstvu, reprezentacija igra u izmjenjenom sastavu. Selektor ‘Orlova’ još uvijek nije objavio spisak igrača za kvalifikacije, ali izgleda kao da nigdje ne žuri. Nakon Eurobasketa Sale nije imao vremena za predah jer su ga čekale klupske obaveze kao i kvalifikacije.

Kvalifikacije su kompleksne i vidjećemo kako ćemo odgovoriti tim zahtevima. To je naša obaveza i moramo tako da je shvatimo. Biće mnogo novih lica kao i u svakoj reprezentaciji, možda ne u onima koji nemaju igrače u Evroligi i NBA ligi. Te selekcije imaju malu prednost u odnosu na nas. – rekao je selektor.

Đorđević je prokomentarisao i početak Bajerna u ovoj sezoni. Bajern sprema velike planove, kao što je plasman u Euroligu, a sa Saletom su u ekipi Lučić, Mavan i Jović.

Dobro je što su njih trojica kod mene u Bajernu. Poznaju sistem, lideri su i imaju iskustvo. Igraju dobro i biće osnova tima u budućnosti. Nije bilo lako odmah se prebaciti u klub, ali je apsolutno potrebno. Profesionalci smo, zato smo plaćeni i moraćemo isto tako da odreagujemo tokom prvih kvalifikacionih utakmica u reprezentaciji. – izjavio je Đorđević, a prenosi ”Glas Srpske”.