Loše sudijske odluke u pobjedi Barse

deulofeu-đerar
picture source:http://mondo.rs

Katalonci su bez većih problema savladali nejaku Malagu, ali im je kod prvog pogotka veoma pomogla loša odluka sudija.

Duel prvoplasiranog i poslednjeplasiranog se završio kako se i očekivalo, ali bilo je za očekivati da će Barselona postići više od dva gola protiv očajne Malage.

Na “Nou Kampu” precizni su bili samo Đerar Delofeu i Andres Inijesta za osmu pobjedu Katalonaca u devet kola, odnosno za 25. osvojeni bod dok u isto vrijeme priželjkuju kiks Real Madrida  koji trenutno ima 17 bodova u okršaju sa Eibarom.

I u ovom meču se Ernesto Valverde odlučio da “trio” u napadu čine Leo Mesi, Luis Suarez i Đerar Delofeu. Barsa je Malagu “otvorila” već u drugom minutu kada je Lukas Dinj prošao po lijevoj strani i asistirao za Delofeua dok su svi gostujući igrači držali ruke u vazduhu očekujući da pogodak bude poništen, ali sudija je ostao nijem!

Francuzu je lopta “debelo” pobjegla van granica igrališta pre centaršuta, ali to ni glavni sudija, a ni njegovi pomoćnici nisu dobro vidjeli.

Kod drugog gola, ipak, sve je bilo regularno, pa je Leo Mesi, nakon što je odlično povukao na sredini terena  loptu malo gurnuo u stranu za Inijestu, a ovaj majstorski pogodio mrežu Prijeta koji će se pitati kako su njegovi defanzivci ispratili iskusnog vezistu.