Za Maradonu i Napoli ima mane

diego-maradona
picture source:http://www.skysports.com

Diego Armando Maradona, legendarni fudbaler koji je inače poznat i po tome što voli reći sve ono što misli, radi čega i jeste čest gost u raznim sportskim emisijama i sagovornik u intervjuima, jednostavno, od njega se uvijek može čuti nešto zanimljivo, a baš takav je bio njegov komentar na ekipu Napolija koja ove sezone briljira u Seriji A.

Napolitanci su trenutno prvi na tabeli sa 25 bodova i za sad im mnogi predviđaju da će konačno prekinuti Juventusovu šestogodišnju šampionsku dominaciju, ali Maradona ipak  upozorava da će to biti jako teško zbog ‘kratke klupe’.

Nadam se da je ovo ta godina, ali zabrinut sam. Napoli igra odlično, ali nema širok kadar. Jednostavno će doći period sezone u kojem će igrači biti preumorni, jer uvijek igraju isti. Oni jesu dobri, ali kad-tad će ih koštati to što gotovo nikako ne odmaraju“, rekao je Maradona, koji je imao zamjerku i na remi protiv Intera, uprkos tome što je ovaj tim drugoplasirani na tabeli:
Napoli jednom za sva vremena treba shvatiti da postoje one utakmice u kojim jednostavno morate osvojiti sva tri boda, posebno kada igrate kući. Takva je bila utakmica sa Interom, koji se mora pobijediti ako želite osvojiti Scudetto“.

Maradona je i dalje prvi strijelac Napolija u klupskoj istorijii, ali vjerovatno neće još dugo biti rekorder jer Mareku Hamšiku fale još samo dva gola da zasjedne na vrh te liste.