Zvezda ruši Makabi

dušan - alimpijević
picture source:http://www.kurir.rs

BEOGRAD – Košarkaši Crvene Zvezde koji su u prethodnih šest dana igrali protiv Barselone, Cedevite i Himkija, nemaju gotovo nikakvog vremena za dublju analizu jer večeras od 19 sati dočekuju Makabi u četvrtom kolu Evrolige.

Makabi je dobro otvorio sezonu sa nekoliko pobjeda, starovali su dobro, igraju sa samopouzdanjem, a trener Neven Spahija je uveo američki stil, sa puno tranzicije i šuteva. Sve to na parketu omogućava izvanredan tandem američkih bekova Noris Kol i Pjer Džekson. Vrlo brza ekipa, ali mi smo pokazali u ove tri utakmice da možemo da se nosimo sa svima, da igramo dobro. Šanse pred ovu utakmicu su nam svakako veće pred našim navijačima i nadam se da će doći u velikom broju i na ovaj meč, kako bi nam pomogli da u ovom prenatrpanom rasporedu dođemo do pobjede koja bi nam mnogo značila – rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

matijas-lesor

Ona na ovom susretu neće moći da računa na povređenog Nemanju Dangubića koji bi trebalo da bude spreman za meč sa MZT-om. Francuski centar Matijas Lesor očekuje još jednu tešku utakmicu, posebno zbog činjenice da će ovo biti posljednji meč u paklenom ciklusu od četiri utakmice za samo šest dana, a protivnik je dobro poznat.

Moramo da se držimo plana i dogovora iz svlačionice. Ne smijemo da razmišljamo o umoru jer je i naš protivnik umoran. To nije nikakvo opravdanje, igramo pred našim navijačima koji će nas, nadam se bodriti kao i u prethodnoj utakmici i želimo da zabilježimo još jednu vrijednu evroligašku pobjedu – rekao je Lesor.