BiH uspješno startala sa kvalifikacijama

bih-estonija
picture source:http://sport.avaz.ba

Na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rukometna reprezentacija BiH je u prepunoj dvorani Mirza Delibašić  savladala Estoniju rezultatom 31:24 i tako došla do prvih bodova u grupi “6”.

BiH je dobro otvorila utakmicu i na startu povela sa 3:0, a Estonija je prvi gol postigla tek u osmoj minuti. Kako je vrijeme prolazilo, tako je rasla prednost BiH tima koji je na pauzu otišao sa velikih +8. Nakon 30 minuta igre, rezultat je glasio 18:10.

Početkom drugog poluvremena Estoncima su uspjeli da se rezultatski vrate u meč,ali ipak je bilo jasno da BiH tim posjeduje veći kvalitet od estonskog, pa su tako Panić, Prce, Vranješ i društvo, uz veliku podršku sjajnog Burića na golu, preuzeli stvari u svoje ruke i do kraja rutinski priveli posao kraju i slavili sa 31:24.

Najefikasniji u BiH ekipi bio je Vladimir Vranješ sa osam pogodaka iz isto toliko pokušaja, dok je Marko Panić postigao jedan gol manje. Nikola Prce je meč završio sa pet, a Ivan Karačić i Srđan Predragović sa po četiri gola. U ekipi Estonije je bolji od ostalih bio Martin Johannson sa pet golova, dok je Mait Patrail dodao jedan gol manje.

Ove dvije ekipe će  ponovo odmjeriti snage u 2. kolu kvalifikacija, a taj meč se igra u subotu 28.10.2017.u Talinu s početkom od 18:30 časova.