Džumhur se svađao sa sudijom

dzumhur-damir
picture source:http://maxmagazin.ba/

BEČ – Najbolji teniser BiH Damir Džumhur nije uspio da se plasira u treće kolo ATP turnira u Beču, a u drugom kolu poražen je od Francuza Džo Vilfred Conge rezultatom 7:6, 6:7, 1:6.

Međutim, Džumhurov poraz je ostao u sjenci novog skndaloznog ponašanja tenisera iz BiH. Damir je tokom meča, skoro svaki put kada bi pogriješio ili izgubio gem, ironično vikao “bravo, bravo”, bacao reket, pa psovao “mater ti je**m, namjerno ću da izgubim”, “mrzim ovaj tenis”…što su navijači u dvorani jasno mogli da čuju. Kulminacija je uslijedila u finišu meča kada je Conga vodio sa 5:1 i imao servis. Snažno je odservirao u tijelo Džumhura, koji je jedva uspio da prebaci lopticu, ali je nonšalantno nastavio da se kreće ka mjestu gdje treba da primi naredni servis, iako taj poen nije bio završen.

”Predaja poena” je dekoncentrisala Congu, koji je promašio zicer na mreži, a zatim je i sudija kritikovao Džumhura za ponašanje.

Šta je? Šta je trebalo da uradim? Pa jesi li vidio gdje me je loptica pogodila. I šta sad, ne mogu da igram kako hoću, je li? Ne, ti ćeš mi reći kako moram da igram? – govorio je Damir sudiji, a potom se nakon poraza sporječkao i sa francuskim igračem.

(novosti.rs)