Bojan bolji od Bogdana

bojan vs bogdan bogdanović
picture source:http://sportske.jutarnji.hr

INDIJANAPOLIS – Duel dva Bogdanovića, Bogdana i Bojana, dobio je hrvatski košarkaš, pošto je bio najzaslužniji za trijumf Indijane na svom terenu protiv Sakramenta 101:83 u NBA ligi.

Srpski reprezentativac je kao starter upisao sedam poena, po dva skoka i asistencije i jednu blokadu baš nad Bojanom, koji je bio najefikasniji na meču sa 17 pogodaka.

Već su me u svlačionici pitali, ne postoji rodbinska veza između nas dvojice. Igrali smo dosta mečeva jedan protiv drugog, kako u klubovima, tako i u reprezentaciji. Bogdan je sjajan igrač, jeda od najboljih evropskih košarkaša i drago mi je što je napravio ovaj korak i došao u NBA ligu – rekao je Bojan.

Kingsi su doživjeli peti uzastopni poraz, ukupno šesti, i sa Dalasom se nalaze na posljednjem meču Zapadne konferencije.

Sedmi put u osam utakmica Boban Marjanović nije dobio šansu da zaigra ove sezone, sada u porazu Detroita od Los Anđeles Lejkersa 113:93. Veče je obilježio trio Oklahome Rasel Vestbruk – Karmelo Entoni – Pol Džordž koji je sa 49 poena donio pobjedu u Milvokiju 110:91. Entoni je ubacio 20, Džordž 17, a Vestbruk ponovo bio na korak od tripl-dabla sa 12 poena, deset skokova i devet asistencija. Kod Baksa je Janis Adetokumbo dao 28 poena uz osam skokova. U preostalom meču Finiks je savladao Bruklin na gostovanju 122:114.

(novosti.rs/tanjug)