Svilar na prekretnici, čiju mrežu će braniti?

mile svilar-benfika
picture source:www.rtvbn.com/

Mile Svilar talentovani mladi golman rođen u Belgiji, ali ne nastupa za mlađe belgijske selekcije nalazi se na prekretnici u pogledu izbora nacionalnog dresa, jer može da nastupi i za Belgiju i za Srbiju.

Jesam li se čuo sa Miletom? Nisam. Ljudi iz Saveza jesu, oni su našli njegov broj. Moramo da razgovaramo o velikim odlukama koje donosi. To je nužno“, objasnio je Gert Verhejn, selektor omaldinaca Belgije.

Svilar je proteklih nedelja “bačen u vatru” jer je branio za Benfiku u Ligi šampiona, uspio je odbraniti  penal u duelu sa Mančester Junajtedom na Old Trafordu, ali je primio gol nakon šuta Matića kada je lopta pogodila stativu pa se od njegovih leđa odbila u mrežu.

Dečko je prvi golman Benfike, kako da ga zovem u omladinsku selekciju, da li biste vi otišli?” pita Verhejn.

FIFA najavljuje promjene pravila i da će igrači koji nastupe za jednu seniorsku reprezentaciju moći da mjenjaju dres, ali bi za sada oblačenje dresa Srbije bilo dvostruka dobit. Svilar bi dobio šansu da brani što pored Tiba Kurtoe u Belgiji verovatno ne bi imao, a Srbija bi dobila zalog za budućnost na golu na kome je već godinama Vladimir Stojković.