Klečanje smanjilo broj prodatih pica

nfl
picture source:http://www.gettyimages.co.uk

NJUJORK – Jedan od glavnih sponzora NFL objavio je da su protesti igrača tokom intoniranja himne prije početka utakmica glavni razlog pada u prodaji pica.

Bivši kvoterbek San Francisko 49ersa Kolin Kapernik započeo je prošle sezone protest zbog rasne nejednakosti, a od tada mu se pridružio veliki broj igrača.

Osnivač kompanije Papa John’s Džon Šneter rekao je da tom proizvođaču pica i te kako naškodila činjenica da NFL ne može da se izbori sa tom situacijom. Takođe, Šneter je dodao da je razočaran u čelnike NFL koji nisu razriješili situaciju. U reviziji prihoda tokom prethodnog kvartala i pozivu novim investitorima, NFL se pominje 44 puta. I Šeter je istakao da je sve trebalo sasjeći u korenu čim su protesti krenuli.

Ta kontroverza polarizuje potrošače i samu zemlju. Bilo da je dobro ili loše, vođstvo počinje sa vrha i ovo je primjer lošeg posla. Kada se riješi taj problem, uvjereni smo da će najbolje godine tek biti pred NFL – istakao je Šneter.

Rejtinzi najjače lige u američkom fudbalu pali su za pet odsto u odnosu na prošlu godinu, iako je to i dalje najgledaniji sport u SAD.

Papa John’s  koji ima 4.700 objekata širom zemlje objavio je da je povukao određeni broj reklama tokom utakmica NFL. Dodaje se i da je zabilježen porast prodaje u Sjevernoj Americi za jedan odsto u trećem kvartalu, što je znatno manje od 5,5 odsto u isto vrijeme prošle godine. NFL se za sada nije oglasila po tom pitanju.

(sportklub.rs)